Zalmfilet met romige MonChou mosterd-dilletopping

  • Zoet
  • Gebak
  • 25 min
4 personen
  • 1 sjalot (fijngesnipperd)
  • 1 bosje dille (fijngehakt)
  • 2 tl dijonmosterd
  • 1 citroen (½ uitgeperst en ½ in partjes)
  • 50 g + extra broodkruim
  • 200 g MonChou Zacht & luchtig (in een kuipje)
  • zout en peper
  • 4 zalmfilets (à 200 g)
  • olie (om in te vetten)
  1. Verwarm de oven voor op de grillstand. Meng de sjalot, ¾ van de dille, de mosterd, het citroensap en 50 g broodkruim door de MonChou. Breng op smaak met zout en peper. Leg de zalmfilets op een ingevet bakblik en bestrijk ze royaal met het MonChoumengsel. Strooi nog wat extra broodkruim eroverheen.
  2. Gril de zalm in ca. 10 minuten in de oven tot de bovenkant mooi gegratineerd is en de zalm gaar is. Zet eventueel de zalm wat lager in de oven als hij nog niet helemaal gaar is en de bovenkant donker begint te kleuren. Bestrooi de zalm met de overige dille en geef er de partjes citroen bij. Lekker met frietjes en salade.

Foodies