Heb je een vraag? Stel hem hier

Zijn de MonChou producten vegetarisch?

MonChou proucten bevatten microbieel (vegetarisch) stremsel. MonChou Roomkaas 100 gram is daarom ook vegetarisch. 

Monchou Zacht en Luchtig bevat naast micobieel stremsel ook varkensgelatine en is daarom niet vegetarisch.

Wat is het verschil tussen MonChou 100 gram en MonChou Zacht & Luchtig?

MonChou verse roomkaas 100 gram, verpakt in de zilverkleurige folie, is het bekendste product uit het MonChou assortiment. Het heeft een volle romige smaak en heeft een stevige structuur. Dit maakt MonChou uit het wikkeltje met name geschikt voor zoete taarten en snacks. Denk aan de traditionele MonChou taart en als vulling in bijvoorbeeld dadels en zalmrolletjes.

MonChou Zacht & Luchtig, verpakt in het bakje van 200 gram, is frisromig van smaak en heeft een zachtere structuur dan de MonChou uit het wikkeltje. Door de zachte structuur is MonChou Zacht & Luchtig makkelijk om mee te variëren. Je schept er zo een lepeltje uit en kunt het mengen door bijvoorbeeld soep en pasta. Ook is het heerlijk als bodem op een wrap en te gebruiken als romige basis voor sauzen.

Bevat MonChou lactose?

Ja, de MonChou producten bevatten lactose.

De omzetting van lactose naar lactaat door de bacteriecultuur (melkzuurbacteriën) vindt in MonChou maar gedeeltelijk plaats omdat het een verse kaas betreft die niet gerijpt wordt.Bij bijvoorbeeld Goudse kaas die wel rijpt gaat deze omzetting langer door en daarom is Goudse kaas nagenoeg lactose vrij.In MonChou en ook andere verse kazen blijft dus echter nog een redelijke hoeveelheid lactose achter.

Ik heb last van een pinda allergie, kan ik MonChou eten?

MonChou producten bevatten geen pinda’s of pinda-oliën, dus consumptie van MonChou door mensen met een pinda allergie is geen probleem.

Hoeveel zout bevatten de MonChou producten?

Het MonChou wikkeltje bevat per 100 gram 0,6g zout. MonChou Zacht & Luchtig bevat per 100 gram 0,1g zout.

Hoe lang zijn de MonChou producten houdbaar?

Het MonChou 100gr wikkel en MonChou Zacht & Luchtig zijn ongeopend tenminste houdbaar tot de datum die op de verpakking vermeld staat. In de koelkast zijn de producten, mits afgesloten, ongeveer nog één week houdbaar.

Wat is de voedingswaarde van MonChou?

MonChou verse roomkaas bevat per 100 gram 1303 kj (316 kcal). MonChou Zacht & Luchtig bevat per 100 gram 1054 kj (255 kcal).

Is MonChou glutenvrij?

Ja, de producten van MonChou zijn glutenvrij.

Waar wordt MonChou voor gebruikt?

MonChou is een heerlijk ingrediënt waarmee je eindeloos kan variëren. Bij onderstaande vraag wordt uitgelegd bij welk type gerechten je beide varianten het best als ingrediënt kunt gebruiken.

Hoeveel vet bevatten de MonChou producten?

Het MonChou wikkeltje bevat per 100 gram 31g vet. MonChou Zacht & Luchtig bevat per 100 gram 24g vet.

Waar kan ik MonChou kopen?

Het MonChou 100 gram wikkeltje en MonChou Zacht & Luchtig worden verkocht in Nederlandse supermarkten en bij Albert Heijn België. In de supermarkt is MonChou te vinden in het koelschap bij de voorverpakte (room)kaas.

Kan ik MonChou producten invriezen?

Het is niet aan te raden deze producten in te vriezen, aangezien de smaak dan achteruit gaat en de producten na ontdooien korrelig worden.

Vraag niet beantwoord?

Is uw vraag niet beantwoord? Voor overige vragen over de MonChou producten kun je gratis bellen met onze afdeling Consumentenservice, telefoonnummer 0800-0765. (Op werkdagen tussen 9.00 uur een 17.00 uur). U kunt uw vraag ook via het contactformulier stellen, zie "contactformulier" button bovenaan de pagina.