Mini MonChou worteltaartjes
- Zoet
- Gebak
- 70 min
12 personen
Ingrediƫnten taartjes
- 2 eieren
- 200 gram suiker
- 1 tl kaneel
- Sap en rasp van 1 sinaasappel
- 80 gram fijngehakte ongezouten noten naar keuze
- 150 ml zonnebloemolie
- 200 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 250 gram geraspte wortels
Ingrediƫnten topping
- 200 gram MonChou
- Poedersuiker naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix de eieren samen met de suiker, kaneel en sinaasappelsap.
- Doe dan de olie erbij en voeg daarna de geraspte wortels en de sinaasappelrasp toe.
- Mix de bloem en bakpoeder erdoorheen heen tot een mooi glad beslag.
- Meng op het laatst de noten met een spatel door het beslag.
- Giet het beslag in een ingevette vierkante bakvorm en bak de worteltaart in de oven voor ongeveer 40 min.
- Meng de MonChou, poedersuiker en 2 eetlepels sinaasappelsap met elkaar.
- Bestrijk de taart hiermee wanneer het volledig is afgekoeld en snij het daarna met een scherp mes in mooie vierkante stukjes.
- Garneer eventueel met wat overgebleven nootjes of wat jij lekker vind.
Dit recept is van:
Rose, je vind haar via @uitdekeukenvanrose op Instagram!