Pavlova met cranberries MonChou en pistachenootjes

  • Zoet
  • Gebak
  • 140 min
10 personen
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • (hand)mixer
  • Pannetje
  • 4 eiwitten
  • 225 gr witte basterdsuiker
  • 1 tl azijn
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 bakje MonChou Zacht en Luchtig
  • 250 ml Campina Verse Slagroom
  • 180 gr suiker
  • 200 gr cranberries
  • Handje pistachenootjes
  • 50 gr pure chocolade
  • 1 el maïzena
  1. Verwarm de oven voor op 140 °C.
  2. Mix de 4 eiwitten in een grote, schone kom tot stijve pieken. Voeg al mixend de 225gr basterdsuiker toe en vervolgens ook de azijn, maïzena en cacao.
  3. Schep het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in het midden van de oven en bak in ongeveer een uur knapperig.
  4. Zet vervolgens de oven uit, maar laat de meringue erin staan tot zowel de oven als de meringue afgekoeld zijn.
  5. Maak intussen de cranberry compote. Doe hiervoor de cranberries in een pannetje. Giet er net zoveel water bij tot de vruchten net onder water staan. Voeg vervolgens 100 gr suiker toe. Zet op het vuur en laat inkoken tot de bessen stuk zijn en het water is opgelost. Laat even afkoelen.
  6. Maak dan de MonChou room. Klop hiervoor de MonChou los met 80 gr suiker. Klop in een andere kom de slagroom bijna stijf. Voeg de MonChou toe en mix tot een egaal geheel.
  7. Hak de pistachenootjes en de pure chocolade grof.
  8. Spatel vlak voor serveren de MonChouroom over de meringue, verdeel de cranberrycompote erover en bestrooi met pistachenootjes en chocoladesnippers. Lekker eten!