Tropical MonChoutaart

  • Zoet
  • Gebak
  • 160 min
12 personen
  • Springvorm van 24 cm

  • (hand)mixer

  • Bakpapier

  • 6x MonChou 100 gr wikkel (op kamertemperatuur) of 2x MonChou 100 gr wikkel + 5 blaadjes gelatine

  • 150 gr witte basterdsuiker

  • 1 zakje Vanillesuiker

  • 250 ml Campina Verse Slagroom

  • 1 zakje Klop-Fix

  • 200 gr biscuitjes

  • 100 gr Campina Grasboter

  • 1 mango, geschild en in blokjes gesneden

  • 1/2 ananas, geschild en in blokjes gesneden

  • 1 bosje verse munt

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de biscuitjes. Smelt de boter en meng met de koekkruimels. Verdeel over de springvorm en druk even aan.

  2. Klop de MonChou met de witte basterdsuiker luchtig met een (hand)mixer. Klop in een andere kom de slagroom met de KlopFix en de vanillesuiker bijna stijf met een (hand)mixer.

  3. Pureer een kwart van de mango met de staafmixer tot een gladde puree. Roer de slagroom door het MonChou mengsel. Voeg de mangopuree toe en roer kort met een vork, zodat er een marmereffect ontstaat. Verdeel het mengsel over de koekbodem en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

  4. Verdeel vlak voor serveren de mango en ananas over de taart en maak af met een blaadje munt. Eet smakelijk!

  5. Bestrooi met kokosschaafsel. Extra lekker als je dat eerst even bakt in de koekenpan tot het goudbruin kleurt. Mmm!