Bagels met MonChou, zalm en gepocheerd ei

  • Zoet
  • Gebak
  • 20 min
4 personen
  • Steelpannetje
  • Garde
  • 1x MonChou Zacht & Luchtig 200g
  • 4 bagels
  • 100g gerookte zalm
  • 4 eieren
  • 10g verse bieslook
  • Rasp van 1 citroen
  • 4 cherrytomaatjes, in plakjes
  • Twee handjes rucola
  • Peper en zout
  • Scheutje azijn
  1. Klop de MonChou los en meng met fijngesneden (of geknipte) bieslook, citroenrasp en peper en zout. Bak eventueel de bagels af volgens de verpakking of, wanneer je verse gebruikt, snijd ze direct horizontaal doormidden.
  2. Pocheer de eieren. Breng hiervoor een steelpan met water aan de kook. Zet het vuur lager, zodat er het water niet meer bubbelt. Voeg een scheutje azijn toe en roer met een garde tot er een kolk ontstaat. Breek een ei voorzichtig in het midden van de kolk en laat een paar minuten gaar worden. Haal het ei met een spatel uit de pan en leg op een bord. Herhaal voor de andere drie eieren.
  3. Beleg dan stap voor stap de bagels. Smeer een laag MonChou op de onderste helft, beleg met rucola, plakjes gerookte zalm en plakjes tomaat en maak af met een gepocheerd eitje. Bestrooi met peper en zout naar smaak en leg de bovenkant van de bagel erop.
  4. Fijne Pasen!

ei pocheren te ingewikkeld? Een zachtgekookt eitje werkt ook goed!