Mini pepernoten cheesecakes

  • Zoet
  • Gebak
  • 60 min
8 personen
  • 300g MonChou
  • 75g crème fraiche
  • Snufje zout
  • 2 eieren
  • 75g suiker
  • 25g maizena
  • 1 tl vanille aroma
  • 75g witte chocolade
  • 40g ongeklopte slagroom
  • 150g pepernoten
  • 80g Campina Botergoud
  1. Doe de cupcakevormpjes in een siliconen bakvorm. In een siliconen bakvorm kan je de cheesecakes makkelijk eruit halen.
  2. De pepernoten fijn malen in een hakmolen en doe het in een kom. Smelt de roomboter en voeg het toe aan de gemalen pepernoten. Spatel het goed door. Verdeel het mengsel over de 12 cupcakevormpjes en druk stevig aan.
  3. Voeg de monchou en de creme fraiche in een diepe kom en mix samen voor ongeveer een minuut. Doe de kristalsuiker, vanille aroma en zout bij het mengsel en meng tot de suiker goed is opgenomen. Voeg de maizena toe en mix dit zo kort mogelijk. Wanneer het is opgelost stoppen met mixen.
  4. Voeg de eieren 1 voor 1 toe aan het roomkaasmengsel met een spatel. Hiervoor gebruik je geen mixer!
  5. Leg de cupcakes in het midden van een voorverwarmde oven van 115 graden voor ongeveer 25 minuten. Laat de cupcakes een uur in de oven afkoelen.
  6. Breek de chocolade in stukken. Doe de ongeklopte slagroom in een pan en breng aan de kook. Zodra het begint te koken het vuur uitzetten en voeg de witte chocolade toe. Dit 1 minuut laten staan en met een spatel doorroeren. Doe de chocolade genache in een spuitzak en spuit over de cheesecakes.
  7. De cheesecakes moeten voor een aantal uur opstijven in de koelkast. Het beste kan je ze een dag van tevoren maken.
  8. Smelt een paar stukjes melk chocolade au bair marie en stop dit in een boterhamzakje. Knip een stukje van het puntje af en spuit het over de cheesecakes.
  9. Hak een aantal pepernoten is stukken (niet te fijn) en garneer de cheesecakes.

Abigail, je kan haar vinden op haar Instagram account, @abbys.little.bakery

Heerlijk voor een Sinterklaas avond!