Straciatella MonChoutaart
- Zoet
- Gebak
- 165 min
12 personen
Benodigdheden
- Springvorm van 24 cm doorsnee
- Bakpapier
- (hand)mixer
- Pannetje
Ingrediënten
- 4x MonChou 100 gr wikkel (op kamertemperatuur) of 2x MonChou 100 gr wikkel + 5 blaadjes gelatine
- 150 gr suiker
- 250 ml verse slagroom
- 1 zakje Vanillesuiker
- 250 gr digestive koekjes met pure chocolade
- 75 gr Campina Grasboter
- 100 gr pure chocolade, fijn gehakt
- 100 gr witte chocolade, fijn gehakt
- 400 gr cranberries
- 1 sinaasappel
- 1 kaneelstokje
- 100 gr bruine basterdsuiker
- 100 ml water
- 100 ml port
Bereidingswijze
- Bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de digestive koekjes. Smelt de boter en meng met de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.
- Mix de MonChou met de suiker tot een romige massa. Voeg dan de pure- en witte chocolade toe. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Spatel de geklopte slagroom door het Monchou mengsel tot een egaal geheel. Schep het mengsel op de koekbodem en laat minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
- Maak ondertussen de cranberrysaus. Doe hiervoor de cranberries samen met de rasp en het sap van de sinaasappel, het kaneelstokje, bruine basterdsuiker, water en port in een pan en breng aan de kook. Laat zo’n 15 minuten rustig koken.
- Verdeel net voor serveren de saus over de taart. Maak eventueel af met wat chocoladesnippers. Feest op tafel, enjoy!
Extra tip
De taart is heerlijk met warme cranberrysaus. Warm kort voor serveren de saus nog even op en schenk dan over de taart. Mmm!