Geroosterde druif met frambozen karamel pizza

  • Zoet
  • Gebak
  • 120 min
1 persoon
  • 690 g pizzabloem voor lange fermentatie
  • 40 g actieve zuurdesemstarter
  • 448 g water
  • 21 g zout
  • 100 g MonChou Zacht & Luchtig
  • 100 g rode druiven
  • 5 frambozen
  • 1 goede scheut honing
  • 20 g pure chocolade schilfers
  • 30 g karamel popcorn
  • Semola voor het strechten van het deeg
  1. Meng alles voorzichtig door elkaar tot al het water opgenomen is en geen droge bloem meer over is.
  2. Laat dit alles nu afgedekt in een kom met natte handdoek voor 1 uur rusten. Na het eerste uur doe je de eerste stretch en folds. Laat 30 minuten rusten. Doe nu de volgende stretch en folds. Laat weer 30 minuten rusten. Doe nu de laatste stretch en folds.
  3. Laat het deeg nu 18 uur bulk rijzen bij 20 graden. Mocht het deeg te snel rijzen kun je het tussendoor in de koelkast zetten of het rijzen af te remmen maar wel te laten fermenteren.
  4. Na de 18 uur kun je het deeg in 4 stukken verdelen van 300 gram per stuk. Bol de 4 stukken goed op in doe ze in een afgesloten container zonder bloem of olie.
  5. Na nog eens 4 uur rijzen zijn ze klaar voor gebruik. Bij hogere kamer temperaturen kun je het deeg ook tijdelijk in de koelkast bewaren. Mocht het kouder zijn kun je meer zuurdesemstarter toevoegen van te voren of langer laten rijzen mits je bloem dit aan kan.
  6. Tip: Mocht je niet zelf een bodem willen maken kan je die ook los kopen!
  1. Verwarm je huisoven op zijn hoogste temperatuur voor met pizza steen of gietijzeren plaat. Mocht je een pizzaoven hebben verwarm deze voor op de temperatuur waar je normaal pizza op bakt.
  2. Doe de druiven, honing en frambozen in een ovenschaal. Rooster de druiven nu tot de honing gekarameliseerd is en de frambozen opgelost zijn en een mooie saus over de druiven zit.
  3. Neem een zuurdesem pizza bol. Leg deze op de werkbank op een hoopje semola met de gladde kant naar boven. Begin met je vingers in het midden van de bol de duwen en naar en dan steeds verder naar de randen te gaan zodat het deeg steeds verder rond uitrekt. Laat een rand van 1 cm on aangeraakt zodat er een opstaande rand overblijft. Leg de deeg cirkel nu op je handen en rek rustig van het midden naar buiten het deeg wat uit tot gewenste grote en dikte.
  4. Klop de MonChou wat los en smeer deze over het midden van de pizza en laat de randen vrij. Bak nu de pizza in de oven 8 tot 10 min tot de korst er mooi uitziet. In de pizza oven bak de pizza ongeveer 1 a 2 minuten met regelmatig draaien.
  5. Beleg nu de pizza met de nog warme druiven, chocolade schilfers en de popcorn.

Maikel, van het account @Maikelssourdoughpizza!