Paas Lemon curd MonChou cheesecake

  • Zoet
  • Gebak
  • 60 min
12 personen
  • 2 citroenen
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram Campina Botergoud (grasboter)
  • 2 eieren
  • 200 gram digestive koekjes / volkoren biscuit
  • 80 gram gesmolten Campina Botergoud (grasboter)
  • 300 gram MonChou Original
  • 2 tl. Vanille-extract
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 250 ml. slagroom
  • Zakje slagroomversteviger (klop-fix)
  • 3 tl suiker
  1. Rasp de citroenen en pers ze daarna uit. Zeef het sap om pitjes en velletjes te verwijderen.
  2. Doe de rasp, suiker en de roomboter in een kom en smelt au bain-marie tot het een gladde massa is.
  3. Als het gesmolten is voeg je het citroensap toe, roer dit door het mengsel en voeg dan ook de geklutste eieren erbij. Dan rustig blijven roeren in de kom terwijl de lemon curd steeds dikker wordt. Als het de dikte heeft van yoghurt, wat na ongeveer 20 minuten roeren is, dan laten afkoelen.
  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkant in.
  2. Verkruimel de koekjes in de kom en meng het met de gesmolten boter.
  3. Verdeel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van de lepel.
  4. Laat de bodem goed afkoelen in de koelkast.
  5. Meng de MonChou met het vanille-extract en de basterdsuiker.
  6. Klop in een andere kom de slagroom met de versteviger en de suiker tot het stevig is.
  7. Voeg de slagroom toe aan het mengsel met de MonChou en mix het tot een glad mengsel.
  8. Giet het op de koekbodem en strijk de bovenkant glad.
  9. Smeer een laag eigengemaakte Lemon curd over de taart.
  10. Laat de taart minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Marian, je kan haar vinden via Instagram op @mariantdolle!