Speculoos MonChoutaart

  • Zoet
  • Gebak
  • 0 min
  • 35g gepofte spelt
  • 2el Speculoos pasta
  • 35g Campina Botergoud (grasboter)
  • 20g soja chocolate crispies
  • 200g kokosmelk
  • 150g pure chocolade
  • 200g MonChou
  • 100g Speculoos pasta
  • 300ml slagroom
  • 15g caramel crush
  • 30g frost
  • 3 gelatineblaadjes
  1. Voor de bodem: Smelt de roomboter en de Speculoos pasta in een pannetje. Meng hierbij alle andere ingrediënten voor de bodem en giet dit in de bakvorm.
  2. Voor de ganache: Verwarm de kokosmelk en voeg hier de chocolade aan toe. Meng dit goed door elkaar en giet dit in een andere kom om het af te laten koelen. Wanner het afgekoeld is kun je de ganache over de bodem schenken, laat dit opstijven in de koelkast.
  3. Voor de vulling: leg de gelatine blaadjes in het water en klop ondertussen de MonChou met de caramel crush en de frost los. Voeg de slagroom toe en meng dit tot een stevig mengsel, voeg hier de Speculoos pasta aan toe en meng dit kort. Knijp de gelatine uit en verwarm die met een eetlepel van de room vulling. Voeg de gelatine bij de room vulling en giet over de ganache. Zet in de koelkast voor minstens vier uur. Serveer met wat speculoos koekjes kruimel.

Femke, je kunt haar vinden op instagram @femmfoodielicious