The Happiness MonChoutaart
- Zoet
- Gebak
- 165 min
12 personen
Benodigdheden
- Koekenpan
- Springvorm van 24 cm
- Bakpapier
- (hand)mixer
Ingrediƫnten
- 4x MonChou 100 gram wikkel (op kamertemperatuur) of 2x MonChou 100 gr + 5 blaadjes gelatine
- 150 gr suiker
- 250 ml verse slagroom
- 2 el cacaopoeder
- 300 gr pure chocolade biscuits (1 pak)
- 75 gr Campina Grasboter
- 100 gr pure chocolade
- 100 gr melkchocolade
- 100 gr hazelnoten
Bereidingswijze
- Rooster de hazelnoten in een koekenpan. Laat afkoelen en hak dan grof.
- Bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de chocoladebiscuitjes. Smelt de boter en meng met de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.
- Mix de MonChou met de suiker en het cacaopoeder tot een romige massa. Klop de slagroom stijf. Spatel de geklopte slagroom door het Monchou mengsel tot een egaal geheel. (Tip: Wil je een extra stevige taart? Gebruik dan 4 blaadjes gelatine. Week even in koud water, los op met aanhangend vocht in een pannetje op het vuur en meng met de MonChou slagroom net voor het op de koekbodem gaat.)
- Schep het mengsel op de koekbodem en laat minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
- Maak ondertussen de chocoladeschotsen. Begin met de melkchocolade. Doe de chocolade in blokjes in een hittebestendige kom. Hang deze in een steelpan met water op het vuur en laat de chocolade smelten. Giet de chocolade vervolgens op een stuk bakpapier en strijk uit. Bestrooi met de helft van de gehakte hazelnoten. Herhaal dit voor de pure chocolade. Laat uitharden.
- Breek vlak voor serveren de chocolade in grove schotsen. Zet ze rondom de taart en verdeel bovenop. Geniet ervan!
Extra tip
De chocoladeschotsen zijn ook lekker met rozijnen, kokos of bananenchips!