MonChoutaart met bramen en bosbessen

  • Zoet
  • Gebak
  • 150 min
12 personen
  • Springvorm van 24-26 cm

  • Bakpapier

  • Garde of (hand)mixer

  • Staafmixer

  • 4x MonChou 100 gr wikkel (op kamertemperatuur) of 2x MonChou 100 gr + 5 blaadjes gelatine

  • 120 gr witte basterdsuiker

  • 250 ml verse slagroom

  • 1 zakje KlopFix

  • 5 blaadjes gelatine

  • 200 gr Maria biscuitjes

  • 100 gr Campina grasboter ongezouten

  • 1 bosje verse munt

  • 250 gr bramen (vers of diepvries)

  • 100 gr bosbessen (vers of diepvries)

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de biscuitjes. Smelt de boter en meng met de koekkruimels. Verdeel over de springvorm en druk even aan.

  2. Leg de gelatineblaadjes in een bakje koud water. Mix de MonChou met de witte basterdsuiker luchtig. Klop de slagroom met de KlopFix stijf met een (hand)mixer.

  3. Pureer 200g bramen met een hand vol muntblaadjes met een staafmixer of in een blender tot een gladde puree. Haal de gelatineblaadjes uit het water en doe ze met aanhangend vocht in een pannetje. Zet op het vuur en verwarm tot de gelatine is opgelost.

  4. Voeg dan samen met de slagroom en bramenpuree bij de MonChou en mix tot een egale massa. Verdeel over de koekbodem en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

  5. Maak vlak voor serveren de taart af met de overgebleven bramen, bosbessen en blaadjes munt. Eet smakelijk!

  6. Een zomerse tip: je kunt de taart ook omtoveren tot ijstaart. Zet hem hiervoor een nacht in de vriezer, voordat je hem versiert met het fruit en de muntblaadjes. Haal vlak voor serveren uit de vriezer en maak af met het fruit en de muntblaadjes. Een zomers dessert!