Speculoos MonChou cheesecake

  • Zoet
  • Gebak
  • 45 min
8 personen
  • 170 gram Speculoos koekjes en 2 Speculooskoekjes voor de topping
  • 60 gram Campina Botergoud (grasboter)
  • 300 ml slagroom
  • 300 gram Monchou
  • 1 zakje klopfix
  • 3 el suiker
  • 100 gram Speculoospasta
  1. Bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier.
  2. Verkruimel 170 gram Speculooskoekjes. Smelt de boter. Meng de gesmolten boter met de speculooskruimels. Schep op de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast voor minimaal een kwartier.
  3. Klop de slagroom stijf samen met de klopfix. Klop de Monchou los en meng de Monchou met de slagroom en de suiker.
  4. Schep in de springvorm. Zet in de koelkast voor minimaal 4 uur om op te stijven. Na twee uur opstijven kun je de topping erop doen. Hiervoor verwarm je kort de Speculoospasta in een pannetje. Verdeel de Speculoospasta erover en laat daarna nog even opstijven. Verkruimel daarna de Speculooskoekjes erover.

Nicole, je kan haar vinden op Instagram via @zoetezusjes of op haar blog www.zoetezusjes.nl!