Romige Italiaanse Borreldip van MonChou
Ingrediƫnten
- 2 pakjes MonChou Zacht & Luchtig
- 100 gram gemarineerde semi-zongedroogde tomaatjes in stukjes
- 125 gram parmezaan flakes
- 150 gram verse groene pesto
- 50 gram pijnboompitjes
- 2 takjes verse basilicum
Benodigdheden
- Vershoudfolie
Bereidingswijze
- Roer de MonChou Zacht & Luchtig op met een mixer of keukenmachine. Doe hier 3/4 van de stukjes gemarineerde semi-zongedroogde tomaatjes bij, samen met 80 gram van de Parmezaan flakes. Meng dit kort door elkaar.
- Leg een stuk vershoudfolie voor je neer op het aanrecht.
- Besmeer dit met het MonChou Zacht & Luchtig mengsel. Verdeel hierover groene pesto met daarop stukjes zongedroogde tomaat. En de rest van de Parmezaan.
- Rol het voorzichtig op tot een grote rol, stevig verpakt in vershoudfolie. Gebruik voor de zekerheid een extra laagje. Leg de MonChou-rol in de koelkast, laat dit minimaal 2 uur opstijven. Tip: dit kan ook voor een uurtje (max 2 uur) in de vriezer.
- Rooster ondertussen de pijnboompitjes goudbruin. Hak de geroosterde pijnboompitjes fijner, samen met de blaadjes basilicum.
- Pak een schaal. Maak de MonChou-rol voorzichtig open en leg het op de schaal. Bestrooi de MonChou-rol met gehakte pijnboompitjes en verse basilicum. Verdeel er ook nog stukjes gemarineerde semi-zongedroogde tomaatjes overheen.
- Serveer de borreldip van MonChou met pesto en Parmezaan met toast, crackers of stokbrood.