Romige Italiaanse Borreldip van MonChou

MonChou Borreldip

Ingrediƫnten

  • 2 pakjes MonChou Zacht & Luchtig
  • 100 gram gemarineerde semi-zongedroogde tomaatjes in stukjes
  • 125 gram parmezaan flakes
  • 150 gram verse groene pesto
  • 50 gram pijnboompitjes
  • 2 takjes verse basilicum

Benodigdheden

  • Vershoudfolie

Bereidingswijze

  1. Roer de MonChou Zacht & Luchtig op met een mixer of keukenmachine. Doe hier 3/4 van de stukjes gemarineerde semi-zongedroogde tomaatjes bij, samen met 80 gram van de Parmezaan flakes. Meng dit kort door elkaar.
  2. Leg een stuk vershoudfolie voor je neer op het aanrecht.
  3. Besmeer dit met het MonChou Zacht & Luchtig mengsel. Verdeel hierover groene pesto met daarop stukjes zongedroogde tomaat. En de rest van de Parmezaan.
  4. Rol het voorzichtig op tot een grote rol, stevig verpakt in vershoudfolie. Gebruik voor de zekerheid een extra laagje. Leg de MonChou-rol in de koelkast, laat dit minimaal 2 uur opstijven. Tip: dit kan ook voor een uurtje (max 2 uur) in de vriezer.
  5. Rooster ondertussen de pijnboompitjes goudbruin. Hak de geroosterde pijnboompitjes fijner, samen met de blaadjes basilicum.
  6. Pak een schaal. Maak de MonChou-rol voorzichtig open en leg het op de schaal. Bestrooi de MonChou-rol met gehakte pijnboompitjes en verse basilicum. Verdeel er ook nog stukjes gemarineerde semi-zongedroogde tomaatjes overheen.
  7. Serveer de borreldip van MonChou met pesto en Parmezaan met toast, crackers of stokbrood.