Paas MonChou taartjes

  • Zoet
  • Gebak
  • 30 min
8 personen
  • 10 bastogne koekjes (ongeveer 125 gram)
  • 200 gram MonChou Original
  • 45 gram Campina Botergoud (grasboter)
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 zakjes slagroom versteviger (klop fix)
  • 50 gram suiker
  • 8 perziken uit blik
  1. Smeer de taartringen, vormpjes of muffinvorm in met een beetje boter.
  2. Maal de koekjes helemaal fijn met een hakmolentje of keukenmachine.
  3. Verwarm in een pannetje de boter en laat langzaam smelten. Haal het pannetje van het vuur en roer de koekkruimels erdoor.
  4. Vul de vormpjes met een bodempje koekkruimels, druk een beetje aan en laat ze hard worden in de koelkast.
  5. Klop de slagroom in een ruime kom bijna stevig samen met de vanillesuiker, suiker en slagroomversteviger.
  6. Klopt in een andere kom de MonChou los en mix hier de helft van de slagroom doorheen tot een glad mengsel, gevolgd door de andere helft.
  7. Verdeel de MonChou over de vormpjes.
  8. Laat de perziken uitlekken en dep ze droog met wat keukenpapier. Maak nu mooie dooiers van de perziken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een klein borrelglaasje of een scherp mesje. Zijn de perziken nog erg dik, snij er dan wat af.
  9. Leg op elk taartje in het midden een perzik dooier en laat de taartjes opstijven in de koelkast.

Ilona, je kan haar vinden via @loontjekookt op Instagram of via haar website loontjekookt.nl!