Hartjes MonChoutaart met Oreokoekjes bodem

  • Zoet
  • Gebak
  • 150 min
10 personen
  • Hartvormige springvorm
  • Bakpapier
  • Spatel
  • (hand)mixer
  • Staafmixer
  • 2x MonChou wikkel 100g
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje KlopFix
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 g Oreo koekjes
  • 50 g roomboter (Campina Botergoud) (grasboter)
  • 2 el frambozenjam
  • Handje aardbeien
  • Handje blauwe bessen
  • Handje frambozen
  • Paar takjes rode bessen
  • Paar takjes munt
  • Macarons en chocolaatjes naar keuze
  1. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de Oreo koekjes. Doe ze hiervoor in het bakje van de staafmixer en maal fijn. Meng de koekkruimels met boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk goed aan en zet opzij
  2. Klop de slagroom met de KlopFix en vanillesuiker stijf met een mixer. Zet opzij. Mix de twee pakjes MonChou met de witte basterdsuiker tot een egale massa. Haal tussendoor met een spatel de MonChou van de zijkant van de beslagkom, zodat alles goed vermengd raakt. Voeg de slagroom toe en mix kort door elkaar tot een geheel.
  3. Verdeel het roommengsel over de koekbodem. Verdeel de jam erover en maak met een lepel draaiende bewegingen, zodat er roze ‘swirls’ ontstaan. Laat de taart minimaal twee uur opstijven in de koelkast
  4. Zet de taart op een mooi bord en versier met vers rood fruit, macarons, chocolaatjes en blaadjes munt.

Heb je geen staafmixer? Verkruimel de koekjes met een vijzel of doe ze in een plastic (diepvries)zak en rol er met een deegroller overheen.