Moederdag Aardbeien MonChou cheesecake

  • Zoet
  • Gebak
  • 210 min
12 personen
  • Springvorm van 24 cm doorsnee
  • Bakpapier
  • (hand)mixer
  • Staafmixer of keukenmachine
  • Zeef
  • 3x MonChou Zacht & Luchtig 200 gr (op kamertemperatuur)
  • 200 gr suiker
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 1 el aardappelzetmeel
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • 250 gr Maria biscuitjes
  • 75 gr Campina Grasboter + wat extra om in te vetten
  • Bakje verse aardbeien
  • Doosje diepvries aardbeien
  • Paar blaadjes verse munt
  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de springvorm met bakpapier. Vet de binnenkant van de ring in met boter. Verkruimel de biscuitjes. Smelt de boter en meng met de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.
  2. Mix de MonChou Zacht & Luchtig met de suiker, vanillesuiker, citroensap en -rasp met een (hand)mixer tot een romige massa. Voeg één voor één de eieren toe. Spatel het aardappelzetmeel er voorzichtig door en schep het dan op de koekbodem. Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven op 160°C in zo’n 55 minuten gaar. Wordt de bovenkant snel donker? Dek de taart dan tussentijds af met aluminiumfolie. Laat afkoelen op een rooster en vervolgens minimaal twee uur of het liefst een hele nacht, in de koelkast.
  3. Maak ondertussen de aardbeiensaus. Pureer hiervoor de diepvriesaardbeien met een staafmixer en haal de puree door een zeef. Verwijder de kroontjes van de verse aardbeien en halveer ze. Giet vlak voor serveren de aardbeiensaus op de taart en versier met de verse aardbeien en een paar blaadjes munt.
  4. Fijne moederdag!