Banaantrekkelijke MonChoutaart

  • Zoet
  • Gebak
  • 150 min
12 personen
  • Springvorm van 24 cm
  • Bakpapier
  • (hand)mixer
  • 4x MonChou 100 gr wikkel (op kamertemperatuur)
  • 150 gr rietsuiker
  • 250 ml Campina Verse Slagroom
  • 260 gr (1 pak) Bastognekoeken
  • 75 gr Campina Grasboter
  • 50 gr pure chocolade, grof gehakt
  • 50 gr walnoten, grof gehakt
  • 2 overrijpe bananen + 1 banaan voor garnering
  1. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de bastognekoeken. Smelt de boter en meng met de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.
  2. Pureer de twee overrijpe bananen tot een gladde massa. Geen staafmixer? Prak dan met een vork zo fijn mogelijk. Zijn je bananen nog niet overrijp? Leg ze een halfuurtje met schil en al in de oven op 160°C en ze zijn ready to go!
  3. Mix de MonChou met de suiker en de bananenpuree. Klop de slagroom stijf. Spatel de geklopte slagroom door het Monchou mengsel tot een egale massa. Schep het mengsel op de koekbodem en laat minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
  4. Snijd vlak voor serveren de achtergehouden banaan in plakjes. Versier de taart met gehakte chocolade, walnoten en plakjes banaan.
  5. Smmmmullen!

Wil je een extra stevige taart? Gebruik dan 4 blaadjes gelatine. Week even in koud water, los op met aanhangend vocht in een pannetje op het vuur en meng met de MonChou slagroom net voor het op de koekbodem gaat.