MonChoutaart met fruitkrans

  • Zoet
  • Gebak
  • 0 min
  • 160g Bastogne koeken
  • 80g Campina Botergoud (grasboter) (gesmolten)
  • 6 blaadjes gelatine
  • 380g slagroom
  • 880g stevige MonChou
  • 180g poedersuiker
  • rasp van een halve citroen
  • 1 vanille stokje
  • 60g volle melk
  • 250g slagroom
  • vers fruit naar keuze
  • kaneel
  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden. Vet een springvorm in van 24 cm doorsnee in met boter en bekleed met bakpapier.
  2. Vermaal voor de bodem de koekjes in een foodprocessor of met een deegroller op het aanrecht. Meng de gesmolten boter met de vermalen koekjes tot een kruimelige massa. Verdeel de massa over de bodem van de vorm en druk met de achterkant van een lepel stevig aan. En bak de bodem ongeveer 10 minuten af. Laat de bodem volledig afkoelen
  3. Week voor de vulling de gelatine minimaal 10 minuten in ruim koud water. Klop de slagroom stijf en zet deze tot gebruik in de koelkast. Klop de MonChou met de poedersuiker en de citroenrasp in enkele minuten tot een romig mengsel. Voeg het merg van het vanille stokje toe. Verhit de melk en los hier de gelatineblaadjes in op. Voeg een klein beetje van het MonChou toe aan de opgeloste gelatine. Roer het goed door elkaar met een garde. Doe vervolgens de rest van het gelatine mengsel bij het MonChou mengsel. Meng alles zo snel mogelijk om te voorkomen dat de gelatine vroegtijdig z’n werk gaat doen. Roer tot slot de opgeklopte slagroom met een garde door het MonChou mengsel.
  4. Verdeel de MonChou mix over de afgekoelde bodem en laat minstens 4 uur in de koelkast opstijven.
  5. Als de MonChou taart volledig opgestijfd is klop je de slagroom voor de topping stijf met wat poedersuiker of vanillesuiker. Spuit hiermee een rand om een krans te creëren op je MonChou taart. Beleg deze met het verse fruit naar keuze en besprenkel de taart met wat kaneel.

Nathalie, je kan haar vinden op instagram @Sweets_by_Chica