Brownies met MonChoutopping, karamel en noten

  • Zoet
  • Gebak
  • 60 min
24 personen
  • 125 g Campina Botergoud (grasboter) + extra boter (op kamertemperatuur)
  • 200 g melkchocolade (van goede kwaliteit - bijv. Callebaut)
  • 75 g bloem (gezeefd)
  • 2 el cacaopoeder
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • bakpapier
  • 250 g MonChou Original
  • 1 ei
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 100 g hazelnoten (zonder vlies - geroosterd)
  • karamelsaus (optioneel)
  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een bakblik (28×18 cm) in met boter en bekleed het met bakpapier. Smelt voor het brownie-beslag 125 g boter samen met de chocolade au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water) en roer goed door. Laat iets afkoelen.
  2. Meng de bloem met het cacaopoeder en de suiker in een andere kom. Schenk er de gesmolten chocolade bij en voeg de eieren toe. Meng tot een glad beslag. Houd 6 flinke el van het beslag apart in en kommetje. Schep het overige beslag in het bakblik en strijk glad.
  3. Klop voor de topping de roomkaas, het ei en de suiker in ca. 5 minuten luchtig. Schenk de MonChou-topping over het brownie-beslag in het bakblik. Verdeel het achtergehouden brownie-beslag langs de korte zijde in dunne strepen over de topping. Haal een prikker er in de lengte doorheen voor een marmereffect. Bestrooi met de hazelnoten. Bak 30-40 minuten in de oven.
  4. Haal de brownies uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster. Snijd de brownies in vierkantjes. Voor de echte zoetekauw serveer je hem met karamelsaus.

Foodies