Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakplaat of braadslede in.
Roer de MonChou Zacht & Luchtig los. Meng dit met de truffeltappenade en blaadjes van 4 takjes tijm en breng op smaak met zout en peper.
Snijd het velletje van de kip een beetje los zodat je hiertussen ¼ van het MonChou-truffelmengsel kunt verdelen. Vul de kip ook met ¼ van het MonChou-truffelmengsel. Leg de kip op de bakplaat of braadslede.
Halveer de aardappels, of snijd in kwarten als ze groter zijn en verdeel deze rondom de kip.
Bestrooi de kip en de krieltjes met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Bestrooi ook met wat geriste tijm toe.
Verwarm de kip, samen met de aardappeltjes 1,5 uur in de oven tot de kip mooi gaar is.
Voeg de laatste 10 minuten de aspergetips toe en verwarm deze ook even mee.
Verwarm ondertussen in een pannetje het overbleven MonChou-truffelmengsel op zacht vuur.
Serveer de Gevulde kip met romige truffel samen met de gebakken krieltjes, groene asperges en MonChou-truffelsausje.