Sinterklaas MonChoutaart met kruidnoten

  • Zoet
  • Gebak
  • 210 min
12 personen
  • Springvorm 24 cm doorsnee

  • Bakpapier

  • 1 bakje MonChou Zacht & Luchtig 200 gr

  • 200 gr magere kwark

  • 4 eierdooiers

  • 1 ei

  • 1 vanillestokje

  • 1 sinaasappel (rasp en sap)

  • 200 gr suiker

  • 90 gr custard

  • 1 el bakpoeder

  • 1 tl kaneel

  • 1 tl kardemom

  • 150 Campina Grasboter (op kamertemperatuur)

  • 250 gr kruidnoten

  • 50 gr pure chocolade

  • 50 gr witte chocolade

  • (hand)mixer

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Houd een handje kruidnoten achter. Maal de rest van de kruidnoten in de keukenmachine of met een vijzel tot kruimels. Bedek de bodem van de springvorm met de kruimels. Druk stevig aan.

  2. Klop de boter met een (hand)mixer tot een romige massa. Voeg de suiker toe en klop even door. Meng één voor één de eieren erdoor, terwijl je blijft kloppen. Schraap het merg uit het vanillestokje. Voeg dit samen met de MonChou Zacht & Luchtig, de kwark, sinaasappelsap en rasp, custard, bakpoeder, kaneel en kardemom erdoor en roer voorzichtig door tot er een egaal mengsel ontstaat.

  3. Spatel het mengsel op de bodem van kruidnootkruimels. Zet de springvorm in het midden van de oven en bak in zo’n 60 minuten gaar. Wordt de bovenkant snel donker? Dek dan af met aluminiumfolie en laat op die manier nog even bakken.

  4. Laat vervolgens afkoelen op een rooster. Zet dan nog minimaal een uur in de koelkast zodat de cheesecake goed opopstijft.

  5. Maak voor serveren krullen van de witte en pure chocolade. Dit doe je door een stuk chocolade op een plank te leggen en er met een scherp mes langs te schaven, zodat er krullen ontstaan.

  6. Hak een paar pepernoten grof. Maak de cheesecake vlak voor serveren af met de chocoladekrullen en pepernoten. Geniet ervan!