Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de springvormen met bakpapier en vet de bodem en zijkant in met een beetje boter.
Mix voor het beslag de eieren, suiker, vanillesuiker, citroenrasp en een snuf zout luchtig met een (hand)mixer, tot er een wit schuimig mengsel ontstaat. Spatel dan voorzichtig de bloem en maïzena door het beslag. Doe dit heel rustig, anders klop je de lucht eruit. Verdeel het beslag over de twee springvormen. Zet de springvormen in het midden van de oven en bak in zo’n 30 minuten goudbruin. De cake is klaar als een satéprikker er droog uit komt. Laat afkoelen op een rooster.
Maak ondertussen de frosting. Mix hiervoor de MonChou met de boter, poedersuiker en lemoncurd tot een luchtig mengsel. Als de cakes afgekoeld zijn snijd je ze beide horizontaal doormidden, zodat er vier lagen ontstaan.
Leg een laag op een bord, bestrijk met 2 eetlepels frambozenjam en met ongeveer 1/8 van de frosting. Leg er een volgende laag cake op en bestrijk deze met 2 eetlepels lemoncurd en opnieuw ongeveer 1/8 van de frosting.
Dek af met een laag cake en bestrijk deze weer met 2 eetlepels frambozenjam en 1/8 van de frosting. Eindig met een laag cake. Bestrijk vervolgens de bovenkant en zijkant van de taart volledig met frosting.
Om dit zo strak mogelijk te doen begin je met een basislaag. Het is niet erg als hier kruimels in zitten. Zet de taart vervolgens in de koelkast om af te koelen. Bestrijk dan de hele taart opnieuw met een tweede laag.
Maak de zijkanten af met de gehakte pistachenootjes en beleg de bovenkant met de paaseitjes, frambozen en wat pistachenootjes. Zo maak je van de Paasbrunch pas echt een feestje!
Extra tip
Ook lekker met bosbessen en bosbessenjam in plaats van frambozen.