BBQ gepofte aardappel met MonChou

  • Zoet
  • Gebak
  • 40 min
4 personen
  • Aliminiumfolie
  • Mixer
  • BBQ of grilpan
  • 1 x MonChou 100 gr wikkel
  • 4 kruimige aardappels
  • 1 teentje knoflook
  • Bosje verse bieslook
  • Bosje verse peterselie
  • Paar blaadjes verse basilicum
  • Paar takjes verse dille
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  1. Steek de BBQ aan. Prik met een vork een paar gaatjes in ieder aardappel. Wrijf de aardappels in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Pak de aardappels in aluminiumfolie en zorg dat de bovenkant een klein beetje openblijft. Leg ze op het rooster en zet het laag, vlak boven de kolen. Pof ze in zo’n 30 minuten gaar.
  2. Maak ondertussen de vulling. Pers hiervoor de knoflook. Hak de bieslook, peterselie, basilicum en dille fijn. Hou een handvol kruiden achter. Doe de rest samen met de MonChou, knoflook en peper en zout in een kom. Klop luchtig met een mixer of garde.
  3. Als de aardappels gaar zijn maak je in iedere aardappel in de lengte een inkeping. Snijd niet helemaal door. Vul de aardappels met de MonChou. Besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met de achtergehouden verse kruiden.
  4. Smullen maar!