Bladerdeegsterren met MonChou, zalm en parmaham

  • Zoet
  • Gebak
  • 40 min
18 personen
  • 200 g MonChou Zacht & luchtig (in een kuipje)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • ½ tl chilivlokken (optioneel)
  • ½ citroen (de schil geraspt - uitgeperst)
  • zout en peper
  • 1 rol bladerdeeg (koelvak)
  • 1 ei (geklutst)
  • 50 g gerookte zalmsnippers
  • 50 g parmaham (in stukjes)
  • stervormige uitsteekvorm
  • bakpapier
  • spuitzak
  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Meng de MonChou met de knoflook, de chilivlokken, de citroenschil en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Rol het bladerdeeg uit. Steek met de vorm sterren uit het bladerdeeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de sterren en bestrijk ze met geklutst ei. Bak de sterren in 15-20 minuten goudbruin en knapperig in de oven. Haal ze uit de oven laat ze afkoelen op een rooster.
  3. Vul de spuitzak met de MonChouvulling en maak mooie toefjes op de sterren. Garneer met de zalmsnippers en de stukjes ham.