Mini MonChou taartjes met witte chocolade en mango
- Zoet
- Gebak
- 40 min
10 personen
Ingrediƫnten
- 260 gram Bastogne
- 100 gram roomboter
- 270 gram witte chocolade
- 375 ml slagroom
- 300 gram MonChou Original
- 5 tl citroensap
- 400 gram mango (diepvries)
- 3 blaadjes gelatine
- 4 el suiker
Bereidingswijze
- Bekleed een bakplaat (die in de koelkast past) met bakpapier en zet daar de ringen van 8cm op.
- Knip stroken acetaatfolie, om in de ringen te zetten, zorg ervoor dat de folie een stukje overlapt.
- Verkruimel de Bastogne koekjes en smelt de roomboter. Meng deze door elkaar. Schep dit in de bakringen en druk goed aan.
- Zet voor minimaal 10 minuten in de koelkast.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat het wat afkoelen. Klop vervolgens de slagroom stijf.
- Klop in een andere kom de MonChou los met 3 tl citroensap. Meng de MonChou met de slagroom en gesmolten chocolade.
- Schep het MonChoumengsel in op de koekbodems en zet nog even terug in de koelkast.
- Voor de mango topping, week de gelatine minimaal 10 minuten in koud water.
- Verwarm in een steelpan de mango samen met de suiker en 2 tl citroensap.
- Wanneer de mango ontdooid en warm is pureer je hem glad met een staafmixer.
- Zet het vuur uit, knijp de gelatine uit en roer deze door de mango. Giet de mango over de taartjes en laat ze dan minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Tip
Liever 1 grote taart maken? Gebruik dan een springvorm van 26 of 24 cm doorsnede en laat hem minimaal 1 uur langer opstijven in de koelkast.
Dit recept is van:
Marlies, je kan haar vinden via @partycupcakenl op Instagram of via haar site www.partycupcake.nl!