Mini MonChou taartjes met witte chocolade en mango

  • Zoet
  • Gebak
  • 40 min
10 personen
  • 260 gram Bastogne
  • 100 gram roomboter (Campina Botergoud- grasboter)
  • 270 gram witte chocolade
  • 375 ml slagroom
  • 300 gram MonChou Original
  • 5 tl citroensap
  • 400 gram mango (diepvries)
  • 3 blaadjes gelatine
  • 4 el suiker
  1. Bekleed een bakplaat (die in de koelkast past) met bakpapier en zet daar de ringen van 8cm op.
  2. Knip stroken acetaatfolie, om in de ringen te zetten, zorg ervoor dat de folie een stukje overlapt.
  3. Verkruimel de Bastogne koekjes en smelt de roomboter. Meng deze door elkaar. Schep dit in de bakringen en druk goed aan.
  4. Zet voor minimaal 10 minuten in de koelkast.
  5. Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat het wat afkoelen. Klop vervolgens de slagroom stijf.
  6. Klop in een andere kom de MonChou los met 3 tl citroensap. Meng de MonChou met de slagroom en gesmolten chocolade.
  7. Schep het MonChoumengsel in op de koekbodems en zet nog even terug in de koelkast.
  8. Voor de mango topping, week de gelatine minimaal 10 minuten in koud water.
  9. Verwarm in een steelpan de mango samen met de suiker en 2 tl citroensap.
  10. Wanneer de mango ontdooid en warm is pureer je hem glad met een staafmixer.
  11. Zet het vuur uit, knijp de gelatine uit en roer deze door de mango. Giet de mango over de taartjes en laat ze dan minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Liever 1 grote taart maken? Gebruik dan een springvorm van 26 of 24 cm doorsnede en laat hem minimaal 1 uur langer opstijven in de koelkast.

Marlies, je kan haar vinden via @partycupcakenl op Instagram of via haar site www.partycupcake.nl!