Gevulde jalapeño’s met MonChou en spek

  • Zoet
  • Gebak
  • 45 min
12 personen
  • 6 verse jalapeñopepers
  • 150 g MonChou Original
  • 1 limoen (de schil geraspt en uitgeperst)
  • 1 el honing
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • zout en peper
  • 12 plakken ontbijtspek
  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Halveer met een mesje de jalapeños (probeer de steel intact te laten) in de lengte en verwijder voorzichtig de zaadlijsten.
  2. Doe de MonChou in een kom en roer los met een vork. Voeg de limoenschil en het sap, de honing, het knoflookpoeder, het uienpoeder en de oregano toe. Meng goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  3. Vul de halve pepers met het mengsel en wikkel ze in de plakken spek. Leg de gevulde pepers op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 minuten goudbruin in de oven. Laat de pepers kort afkoelen voor het serveren.