Frisse limoen MonChoutaart met geroosterde aardbeien

  • Zoet
  • Gebak
  • 150 min
12 personen
  • Springvorm van 24 cm

  • Bakpapier

  • (hand)mixer

  • 6x MonChou 100 gr wikkel (op kamertemperatuur) of 2x MonChou 100 gr + 5 blaadjes gelatine

  • 150 gr witte basterdsuiker

  • 200 gr Maria biscuitjes

  • 250 ml Campina Verse Slagroom

  • 2 limoenen

  • 75 gr Campina Grasboter

  • 250 gr aardbeien

  • 2 el honing

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de biscuitjes. Smelt de boter en meng met de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.

  2. Mix de MonChou met de suiker en de limoenrasp. Klop de slagroom stijf. Spatel de geklopte slagroom door het Monchou mengsel tot een egale massa. Schep het mengsel op de koekbodem en laat minimaal twee uur opstijven in de koelkast.

  3. Maak ondertussen de geroosterde aardbeien. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en zet de aardbeien met de punt omhoog in een ovenschaal. Meng de honing met het sap van 1 limoen. Besprenkel de aardbeien met het honing-limoensap. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak zo’n twintig minuten.

  4. Schep voor serveren de vruchten op de taart en maak af met een beetje limoenrasp. Smullen maar!