Feestdagen meringue chocolade MonChou laagjestaart
- Zoet
- Gebak
- 185 min
15 personen
Benodigdheden
- Springvorm van 22 cm doorsnee
- Bakpapier
- (hand)mixer
- Zeef
Ingrediënten voor de chocoladecake
- 150 gr Campina Grasboter
- 300 gr suiker
- 3 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 300 gr bloem
- 2 el cacaopoeder
- 2 tl baking soda
- Snuf zout
- 250 ml Campina Halfvolle Melk
Ingrediënten voor de meringue
- 6 eiwitten
- 225 gr suiker
- 1 el maizena
- 1 el cacaopoeder
Ingrediënten voor de frosting
- 4 x100 gr MonChou wikkel, op kamertemperatuur
- 500 ml Campina Verse Slagroom
- 150 gr suiker
Ingrediënten voor de vulling en topping
- Handje amandelschaafsel, kort geroosterd
- 75 gr pure chocolade, grof gehakt
- Handje verse frambozen
- Handje verse bosbessen
- Paar takjes verse rode bessen
- Pitjes van 1 granaatappel
Bereidingswijze
- Maak eerst de chocoladecake. Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de bodem en zijkant in met een beetje boter.
- Klop voor de cake de boter, de suiker en vanillesuiker egaal totdat je geen suiker meer ziet. Voeg de eieren en het zout toe. Mix kort door elkaar en voeg dan de melk toe.
- Zeef de bloem, cacaopoeder en baking soda boven het beslag en spatel voorzichtig door elkaar tot een egaal geheel.
- Giet het beslag in de springvorm en bak in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Test of de cake goed is met een prikker. Als die er droog uit komt is de cake gaar.
- Laat afkoelen op een rooster en snijd dan horizontaal doormidden.
- Verlaag de oventemperatuur naar 100 graden.
- Maak ondertussen het meringue beslag. Doe de eiwitten met 1/3 van de suiker in een kom en mix tot er witte pieken ontstaan. Dat kan zo’n 6 tot 7 minuten duren.
- Voeg dan in delen de rest van de suiker toe.
- Zeef de maizena en cacaopoeder erboven en spatel kort en voorzichtig door de eiwitten. Verdeel het mengsel in twee cirkels van ongeveer 20cm doorsnee op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak zo’n 1 uur en 15 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen op een rooster.
- Maak ondertussen de frosting. Mix hiervoor de MonChou met de suiker luchtig. Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel door het MonChou mengsel tot een egaal geheel.
- Bouw dan de taart op. Begin met een laag chocoladecake. Bestrijk met ¼ van de MonChouroom en versier met ¼ van het fruit, chocolade- en amandelschaafsel.
- Leg er een meringue laag op en verdeel weer ¼ van de room, fruit, chocolade- en amandelen erover. Herhaal dit en eindig met een laag room, fruit, chocolade en amandelen.
- Dé afsluiting van je Kerstdiner. Fijne Kerst!
Extra tip
Nog meer chocolade? Spatel een paar eetlepels Nutella door de MonChouroom!