Coffee O'Clock MonChoutaart

  • Zoet
  • Gebak
  • 165 min
12 personen
  • Springvorm van 24cm

  • Bakpapier

  • (hand)mixer

  • 4x MonChou 100 gr wikkel (op kamertemperatuur) of 2x MonChou 100 gr wikkel + 5 blaadjes gelatine

  • 150 gr suiker

  • 1 kopje espresso

  • 250 ml verse slagroom

  • 1 zakje Vanillesuiker

  • 250 gr truffel kruidnoten

  • 75 gr Campina Grasboter

  • 150 gr (chocolade) kruidnoten

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de truffel kruidnoten. Smelt de boter en meng met de kruidnotenkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.

  2. Mix de MonChou met de suiker tot een romige massa. Voeg dan de espresso toe. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Spatel de geklopte slagroom door het Monchou mengsel tot een egaal geheel. Schep het mengsel op de kruidnoten bodem en laat minimaal twee uur opstijven in de koelkast.

  3. Hak de overige (chocolade) kruidnoten grof en strooi ze vlak voor serveren over de taart. Zet een verse kop koffie en snijd de taart maar aan!

  4. Zin in iets fris? Rasp de schil van 1 sinaasappel en voeg toe aan het roommengsel.