MonChoutaart met chocolade eieren

  • Zoet
  • Gebak
  • 0 min
  • 400 ml slagroom
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klop-fix
  • 400 gr MonChou
  • 70 gr Campina Botergoud (grasboter)
  • 200 gr Bastogne koeken
  • Grote holle paaseieren
  • Kleine paaseieren
  • Chocolade vlokken
  • Paaseitjes (verschillende maten)
  1. Verkreukel een stuk bakpapier en maak het nat onder de kraan. Stop het vervolgens in de springvorm. Halveer alle paaseieren voorzichtig over de lengte.
  2. Smelt de boter in een pannetje. Maal de Bastogne koeken fijn. Meng de boter en de koeken samen en bedek de bodem van de springvorm hiermee.
  3. Druk de halve grotere eieren voorzichtig in de bodem. Druk daarna deze kruimelbodem voorzichtig aan met een lepel. Zet de bodem voor 10 minuten in de koelkast.
  4. Stop de slagroom, vanillesuiker en klop-fix samen in een kom. Klop dit op met de keukenmachine, maar niet helemaal stijf.
  5. Voeg daarna de MonChou en basterdsuiker toe en meng dit tot er geen klontjes meer in het mengsel zitten.
  6. Doe de helft van het mengsel in de bakvorm en strijk het glad over de bodem.
  7. Druk de kleinere eieren voorzichtig aan de zijkant van de bakvorm in het mengsel. Als je genoeg halve eitjes aan de zijkant hebt zitten, kan je de rest van het mengsel eroverheen strijken.
  8. Vervolgens zet je de Monchou taart voor minimaal 4 uurtjes in de koelkast en laat je hem goed opstijven.
  9. Verdeel de chocoladevlokken en de overgebleven hele en halve paaseieren over de bovenkant van de MonChoutaart. Genieten maar!