MonChou croissants
- Zoet
- Gebak
- 25 min
4 personen
Ingrediënten
- 150 g MonChou Original
- 125 ml slagroom
- 2 tl amandelextract
- 4 el poedersuiker
- ½ zakje klopfix
- 1 bakje kleine aardbeien
- 4 el geroosterde amandelsnippers
- Poedersuiker
- Croissantjes
Bereidingswijze
- Doe de slagroom, het amandelextract en de klopfix in de mengkom. Klop met een garde of mixer de slagroom op tot deze goed stijf is en houd apart.
- Doe de MonChou samen met de poedersuiker in de kom van de keukenmachine, klop op hoge stand de MonChou luchtig voor 5 minuten.
- Voeg de opgeklopte slagroom beetje voor beetje bij de roomkaas en vouw met een spatel luchtig door de MonChou. Zet de MonChou-amandelcrème 10 minuten in de koelkast zodat het wat steviger wordt. Doe de crème in de spuitzak.
- Was de aardbeien, dep ze voorzichtig droog met wat keukenpapier en halveer ze. Leg de croissants op een bordje en bestrooi ze met poedersuiker. Spuit zigzaggend een sierlijke toef MonChou-amandelcrème op de croissant, leg de gehalveerde aardbeien erop en bestrooi met de geroosterde amandelsnippers.