MonChou croissants

  • Zoet
  • Gebak
  • 25 min
4 personen
  • 150 g MonChou Original
  • 125 ml slagroom
  • 2 tl amandelextract
  • 4 el poedersuiker
  • ½ zakje klopfix
  • 1 bakje kleine aardbeien
  • 4 el geroosterde amandelsnippers
  • Poedersuiker
  • Croissantjes
  1. Doe de slagroom, het amandelextract en de klopfix in de mengkom. Klop met een garde of mixer de slagroom op tot deze goed stijf is en houd apart.
  2. Doe de MonChou samen met de poedersuiker in de kom van de keukenmachine, klop op hoge stand de MonChou luchtig voor 5 minuten.
  3. Voeg de opgeklopte slagroom beetje voor beetje bij de roomkaas en vouw met een spatel luchtig door de MonChou. Zet de MonChou-amandelcrème 10 minuten in de koelkast zodat het wat steviger wordt. Doe de crème in de spuitzak.
  4. Was de aardbeien, dep ze voorzichtig droog met wat keukenpapier en halveer ze. Leg de croissants op een bordje en bestrooi ze met poedersuiker. Spuit zigzaggend een sierlijke toef MonChou-amandelcrème op de croissant, leg de gehalveerde aardbeien erop en bestrooi met de geroosterde amandelsnippers.