Daim chocolade MonChoutaart

  • Zoet
  • Gebak
  • 210 min
12 personen
  • (hand)mixer
  • Keukenmachine (optioneel)
  • Steelpannetje
  • 4x 100 gr MonChou wikkel
  • 150 gr suiker
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 250 ml Campina Verse Slagroom
  • 1 zakje KlopFix
  • 20x Daim
  • 1 rol Digestive koekjes
  • 75 gr Campina Grasboter
  • 15x Daim
  • 2 el cème fraîche
  • 1 handje frambozen
  1. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de digestive koekjes in de keukenmachine. Met de hand kan ook, dan houd je iets grovere stukken. Smelt de boter en mix met de koekkruimels. Verdeel over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast om hard te laten worden.
  2. Klop de MonChou met de suiker luchtig en vanillesuiker met een (hand)mixer. Klop de slagroom met de KlopFix stijf. Spatel de slagroom door de MonChou tot het egaal geheel is. Hak de 20 stuks Daim tot kruimels en spatel ze door de roomvulling. Verdeel het mengsel over de koekbodem en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  3. Maak ondertussen de chocolade karamelsaus. Doe hiervoor 10 stuks Daim in een steelpannetje, samen met de crème fraîche. Laat langzaam warm worden en roer tussendoor goed door, tot het een egale saus is geworden. Giet het vlak voor serveren over de taart. Hak de oerige Daims grof en strooi ze over de taart. Verdeel ten slotte de frambozen erover. Yum!

Wil je een hele stevige taart? Voeg dan vier blaadjes opgeloste gelatine toe aan het roommengsel voor je het op de taartbodem schept.