Omelet met gerookte zalm & bieslook MonChou

  • Zoet
  • Gebak
  • 11 min
2 personen
  • 70 gr gerookte zalm
  • 4 eieren
  • 100 gr MonChou
  • 1 - 2 handjes verse bieslook
  • Scheutje volle melk
  • Klontje Campina Botergoud (grasboter)
  • Gemalen zout & peper naar smaak
  1. Haal indien mogelijk de MonChou van tevoren al uit de koelkast om het om kamertemperatuur te laten komen zodat het alvast een beetje zachter wordt.
  2. Breek de eieren in een kom en klop deze op samen met een scheutje melk.
  3. Snijd de verse bieslook fijn en mix hiervan het grootste deel door de MonChou. Voeg vervolgens wat gemalen peper toe en mix nogmaals. Houd de overgebleven gesneden bieslook apart om later mee te garneren.
  4. Laat een klontje boter smelten in de koekenpan op medium vuur.
  5. Wanneer de boter volledig gesmolten is giet je de helft van de geklopte eieren in de pan. Klop het ei licht op in de pan totdat hij stevig begint te worden zodat hij iets gelijkmatiger bakt.
  6. Wanneer het ei gestold is kan je hem omdraaien en de andere kant bakken totdat ook deze een beetje bruin is.
  7. Zodra het omelet volledig gebakken is vouw je hem dubbel in de pan en schuif je hem daarna vanuit de pan op een bord.
  8. Herhaal het proces voor het tweede omelet.
  9. Maal wat peper & zout over de omeletten en leg hier hier vervolgens stukjes gerookte zalm bovenop. Plaats daarna een schep MonChou bovenop de gerookte zalm. Maak het gerecht af door de overgebleven bieslook er overheen te strooien.
  10. Serveer de omeletten & eet smakelijk!

Shannah, je kunt haar vinden op haar website: www.justgimmefries.com en op Instagram: @justgimmefries