Witte chocolade MonChoutaart met Oreo

  • Zoet
  • Gebak
  • 0 min
  • 225g Oreo's
  • 75g Campina Botergoud (grasboter)
  • 500 ml slagroom
  • 400g MonChou zacht & luchtig
  • 350g witte chocolade
  • 7 Oreo's
  • 125g slagroom
  • 125g pure chocolade
  1. Bekleed de bodem van een rechthoekig bakblik van ci. 25×18 cm met bakpapier. Gebruik acetaatfolie of bakpapier om de zijkanten van de vorm te bekleden.
  2. Smelt 300 gram van de witte chocolade en laat het afkoelen. Hak de overige witte chocolade fijn. Verkruimel ook de 7 oreo’s grof.
  3. Smelt de boter voor de bodem van de taart. Maak ondertussen de Oreo’s voor de bodem van de taart zo fijn mogelijk met een foodprocessor, hakmolen of iets dergelijks. Meng dan de boter door de Oreokruimels en verdeel ze over de bodem van de bakvorm.
  4. Stamp de bodem stevig aan met bijvoorbeeld de achterkant van een glas en zet de bakvorm in de koelkast.
  5. Klop de slagroom stijf en klop de MonChou in een andere kom los. Meng de MonChou met de slagroom. Voeg de gesmolten witte chocolade toe en spatel het er doorheen. Voeg de fijngehakte witte chocolade en de gebroken Oreo’s hier ook doorheen.
  6. Verdeel het mengsel over de bodem van de taart en laat het ongeveer 2u opstijven in de koelkast.
  7. Breng de slagroom aan de kook. Breek de pure chocolade in stukken en doe ze in een kom. Giet de hete slagroom over de chocolade. Doe een deksel of bord op de kom en laat het 5 minuten staan.
  8. Roer tot er een gladde ganache ontstaat. Laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur. Verdeel de ganache over de witte chocolade – MonChoulaag.
  9. Laat de taart ci. 8u opstijven in de koelkast.

@Bakkriebels, je kunt haar vinden op instagram