Carrotcake met MonChou topping

  • Zoet
  • Gebak
  • 100 min
12 personen
  • 2 springvormen van 24cm doorsnee
  • Bakpapier
  • 100 gr rozijnen
  • 225 gr walnoten
  • 450 gr wortels (geschraapt en geraspt)
  • 250 ml Campina karnemelk
  • Sap van 1/2 sinaasappel
  • 320 gr bloem
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl gember
  • 1 tl kardemom
  • 1 tl nootmuskaat
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • 1 tl zout
  • 4 eieren
  • 150 gr kristalsuiker
  • 180 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 2 x merg van een vanillestokje (of 2 theelepels vanille-extract)
  • 180 ml plantaardige olie (bijv. zonnebloem olie)
  • 3x MonChou 100 gr wikkel
  • 175 gr Campina Botergoud grasboter (op kamer temperatuur)
  • 100 gr poedersuiker
  • Geraspte schil van 1/2 sinaasappel
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de springvormen met bakpapier. Rooster de walnoten in een koekenpan tot ze beginnen te geuren. Hak ze grof en zet opzij. Doe de rozijnen met de geraspte wortels, de karnemelk en het sinaasappelsap in een kom en zet opzij tot gebruik.
  2. Mix in een kom de bloem, specerijen, bakpoeder, baksoda en het zout. Mix in een andere kom de eieren, kristalsuiker, basterdsuiker en het merg van 1 vanillestokje (of de vanille-extract) tot een luchtige massa. Giet langzaam de olie erbij terwijl je blijft mixen.
  3. Voeg het droge mengsel in delen bij het eimengsel terwijl je blijft roeren. Spatel het mengsel met de wortels en rozijnen erdoor en voeg ook 150 gram gehakte walnoten toe.
  4. Verdeel het beslag over twee springvormen en bak in het midden van de oven in zo’n 40 minuten gaar. Test met een prikker of de cakes gaar zijn. Wanneer deze er droog uit komt is het beslag gaar. Laat afkoelen op een rooster.
  5. Maak ondertussen de topping. Klop hiervoor de MonChou samen met de boter, poedersuiker en het merg van 1 vanillestokje (of de vanille extract) tot een luchtig mengsel.
  6. Spatel de helft van de room op een van de cakes. Leg de andere cake erop en bestrijk de bovenkant met het andere deel van de room. Versier met de gehakte walnoten en de sinaasappelrasp. Eet smakelijk!