Stroopwafel MonChoutaart
- Zoet
- Gebak
- 210 min
12 personen
Benodigdheden
- Springvorm van 24cm doorsnee
- Bapapier
- (hand)mixer
- Keukenmachine
- Pan
Ingrediƫnten
- 4x MonChou 100 gr wikkel (op kamertemperatuur)
- 150 gr suiker
- 1 zakje Vanillesuiker
- 250 ml Campina Verse Slagroom
- 1 zakje Klop-Fix
- 1 pak stroopwafels
- 75 gr Campina Grasboter
- 1 zak ministroopwafels
- 1 blikje gecondenseerde melk
Bereidingswijze
- Bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de stoopwafels in de keukenmachine. Met de hand kan ook, dan houd je iets grovere stukken. Smelt de boter en mix met de koekkruimels. Verdeel over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet een in de koelkast om hard te laten worden.
- Mix de MonChou luchtig met de suiker en vanillesuiker. Klop de slagroom met de KlopFix stijf. Spatel de slagroom door de MonChou tot een egaal geheel. Bedek de stroopwafelbodem met de MonChou en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Maak ondertussen de karamel. Zet hiervoor het blikje gecondenseerde melk in een grote pan met water. Breng aan de kook en laat drie uur koken. Belangrijk is dat het blikje constant helemaal onder water staat, anders kan hij knappen! Haal het blikje drie uur uit de pan. Laat even afkoelen en maak dan open. Daar is je karamel! Roer los en verdeel dan een flinke eetlepel over de taart.
- Zet de mini stroopwafels rondom de taart. Breek een paar mini stroopwafels in stukjes en verdeel over de taart. Dat wordt smullen!
Extra tip
Wil je een hele stevige taart? Voeg dan vijf blaadjes opgeloste gelatine toe aan het roommengsel voor je het op de taartbodem schept.