MonChou Kersttaart
- Zoet
- Gebak
- 60 min
8 personen
Ingrediënten
- 5 eieren
- 50g Campina Botergoud (grasboter)
- 100g poedersuiker
- 150g MonChou
- Een snuf zout
- 150g bloem
- Blauwe bessen, frambozen, of ander rood fruit.
Bereidingswijze
- Doe voor de taartbodem de eieren, suiker, zout in een hitte bestendige kom.
- Verwarm dit mengsel au-bain-marie en mix tegelijkertijd de ingrediënten met een mixer. Als het mengsel licht verwarmd is, dan haal je het van het vuur en klopt het mengel tot een luchtige massa.
- Als het mengsel is afgekoeld roer dan langzaam de bloem erdoor. Zorg dat het mengsel luchtig blijft.
- Bak de taartbodem 25 minuten op 180 °C en laat daarna goed afkoelen.
- Doe voor de vulling en de topping de boter, de MonChou en de 100 gram poedersuiker bij elkaar en mix dit tot een luchtig geheel.
- Wanneer de taart volledig afgekoeld is snijd je deze doormidden en smeer je het MonChou mengsel ertussen, daarop leg je het fruit en daarna de bovenkant van de taart.
- Bovenop smeer je nogmaals het MonChou mengsel, daarop leg je het fruit en versier nog met poedersuiker.
- Doe voor de taartbodem de eieren, suiker, zout in een hitte bestendige kom.
- Verwarm dit mengsel au-bain-marie en mix tegelijkertijd de ingrediënten met een mixer. Als het mengsel licht verwarmd is, dan haal je het van het vuur en klopt het mengel tot een luchtige massa.
- Als het mengsel is afgekoeld roer dan langzaam de bloem erdoor. Zorg dat het mengsel luchtig blijft.
- Bak de taartbodem 25 minuten op 180 °C en laat daarna goed afkoelen.
- Doe voor de vulling en de topping de boter, de MonChou en de 100 gram poedersuiker bij elkaar en mix dit tot een luchtig geheel.
- Wanneer de taart volledig afgekoeld is snijd je deze doormidden en smeer je het MonChou mengsel ertussen, daarop leg je het fruit en daarna de bovenkant van de taart.
- Bovenop smeer je nogmaals het MonChou mengsel, daarop leg je het fruit en versier nog met poedersuiker.
Dit recept is van:
- Lusanne, je kan haar Instagram account vinden onder @luuslovesfood!
- Lusanne, je kan haar Instagram account vinden onder @luuslovesfood!