MonChou Kersttaart

  • Zoet
  • Gebak
  • 60 min
8 personen
  • 5 eieren
  • 50g Campina Botergoud (grasboter)
  • 100g poedersuiker
  • 150g MonChou
  • Een snuf zout
  • 150g bloem
  • Blauwe bessen, frambozen, of ander rood fruit.
  1. Doe voor de taartbodem de eieren, suiker, zout in een hitte bestendige kom.
  2. Verwarm dit mengsel au-bain-marie en mix tegelijkertijd de ingrediënten met een mixer. Als het mengsel licht verwarmd is, dan haal je het van het vuur en klopt het mengel tot een luchtige massa.
  3. Als het mengsel is afgekoeld roer dan langzaam de bloem erdoor. Zorg dat het mengsel luchtig blijft.
  4. Bak de taartbodem 25 minuten op 180 °C en laat daarna goed afkoelen.
  5. Doe voor de vulling en de topping de boter, de MonChou en de 100 gram poedersuiker bij elkaar en mix dit tot een luchtig geheel.
  6. Wanneer de taart volledig afgekoeld is snijd je deze doormidden en smeer je het MonChou mengsel ertussen, daarop leg je het fruit en daarna de bovenkant van de taart.
  7. Bovenop smeer je nogmaals het MonChou mengsel, daarop leg je het fruit en versier nog met poedersuiker.
  8. Doe voor de taartbodem de eieren, suiker, zout in een hitte bestendige kom.
  9. Verwarm dit mengsel au-bain-marie en mix tegelijkertijd de ingrediënten met een mixer. Als het mengsel licht verwarmd is, dan haal je het van het vuur en klopt het mengel tot een luchtige massa.
  10. Als het mengsel is afgekoeld roer dan langzaam de bloem erdoor. Zorg dat het mengsel luchtig blijft.
  11. Bak de taartbodem 25 minuten op 180 °C en laat daarna goed afkoelen.
  12. Doe voor de vulling en de topping de boter, de MonChou en de 100 gram poedersuiker bij elkaar en mix dit tot een luchtig geheel.
  13. Wanneer de taart volledig afgekoeld is snijd je deze doormidden en smeer je het MonChou mengsel ertussen, daarop leg je het fruit en daarna de bovenkant van de taart.
  14. Bovenop smeer je nogmaals het MonChou mengsel, daarop leg je het fruit en versier nog met poedersuiker.
  1. Lusanne, je kan haar Instagram account vinden onder @luuslovesfood!
  2. Lusanne, je kan haar Instagram account vinden onder @luuslovesfood!