Pompoen MonChou Cheesecake

  • Zoet
  • Gebak
  • 45 min
12 personen
  • Springvorm 24 cm doorsnee
  • Bakpapier
  • (hand)mixer
  • Staafmixer of blender
  • 4x MonChou wikkel 100 gr
  • 150 gr suiker
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 3 el bloem
  • 4 eieren
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 400 gr pompoen, in blokjes
  • 1 pak Bastognekoeken
  • 75 gr Campina Grasboter
  • 100 gr pompoen, in blokjes
  • 1 tl kaneel
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el pompoenpitten
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat of ovenschaal. Zet in het midden van de oven en bak in 30 minuten gaar.
  2. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de Bastognekoeken. Smelt de boter en meng met de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.
  3. Mix de MonChou met de suiker en vanillesuiker tot een romige massa. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg dan ook de speculaaskruiden en bloem toe en mix tot een glad beslag.
  4. Pureer de pompoenblokjes tot een gladde massa. Voeg bij het roommengsel en roer tot een egaal beslag.
  5. Doe de pompoenblokjes voor de topping in een ovenschaal en meng met de kaneel en de suiker.
  6. Giet het beslag op de koekbodem en bak in het midden van de oven in een uur gaar. Zet de ovenschaal met pompoenblokjes bij in de oven en bak deze in een half uur gaar. Zet de oven uit, maar laat de taart er nog twee uur in staan zonder de deur te openen. Laat vervolgens minimaal twee uur in staan zonder de deur te openen. Laat vervolgens minimaal twee uur, het liefst een hele nacht, afkoelen in de koelkast.
  7. Verdeel de pompoenblokjes en de pompoenpitten over de taart en snij in mooie punten. Laat die herfst maar komen!

Ook lekker met gekaramelliseerde walnoten.