Sinterklaas MonChoutaart

  • Zoet
  • Gebak
  • 0 min
12 personen
  • bakvorm van 20 cm of 24 cm.
  • Mixer
  • 150 gemalen (suikervrije) kruidnoten
  • 90 g roomboter (gesmolten) (Campina Botergoud) (grasboter)
  • 200g MonChou
  • 450g Skyr 0%
  • 250ml slagroom
  • 100g suiker(vervanger)
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2tl speculaaskruiden
  • extra kruidnoten
  • extra slagroom
  1. Maal de kruidnoten. Smelt de boter in een pannetje. Meng dit door de gemalen kruidnoten.
  2. Bekleed een bakvorm met bakpapier en strooi hier de gemalen kruidnoten in. Druk dit goed aan met de bolle kant van de lepel. Zet de bodem in de koelkast.
  3. Laat de gelatineblaadjes 5 minuten in een kommetje met water weken.
  4. Klop de slagroom stijf met 1 el van de suiker. Voeg vervolgens de monchou, suikervervanger, speculaaskruiden en skyr toe. Mix het geheel kort door elkaar, zodat de klontjes eruit zijn. Dit hoeft niet lang. Een paar seconden is voldoende.
  5. Knijp de gelatineblaadjes uit en meng deze met een scheutje heet water. Zorg ervoor dat de gelatineblaadjes hier geheel in oplossen. Voeg dit mengsel toe aan de vulling en meng door elkaar.
  6. Giet de vulling nu over de bodem en laat de taart minimaal 2 uur opstijven.
  7. Versier de taart vervolgens met een paar extra kruidnoten en toefjes slagroom.
  8. Genieten maar!

Kim, je kunt haar vinden op Instagram: @verantwoordsnoepen