Perzik MonChouslof

  • Zoet
  • Gebak
  • 60 min
8 personen
  • 150 gram bloem
  • 180 gram roomboter (Campina Botergoud) (grasboter)
  • 100 gram kristalsuiker
  • 80 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 gram zout
  • 175 gram spijs
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 300 gram MonChou Original
  • 250 milliliter slagroom
  • 75 gram suiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • Verse perziken of uit blik
  • Verse frambozen
  • Witte chocoladeschilfers
  1. Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar tot een samenhangend deeg, maak er een bol van en wikkel deze in plastic folie, laat minstens 1 uur koud worden in de koelkast.
  2. Snijd de spijs in kleine blokjes en meng deze met het ei en citroenrasp, het spijs moet goed uit te smeren zijn.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het deeg uit tot een plak van 1 cm dik.
  4. Druk met de vorm een passende deegplak uit het deeg, verwijder het omliggend deeg en leg deze plak op de bakplaat. Doe de sloffenring er om heen en verdeel het spijsmengsel in het midden tot circa 1,5 cm van de rand af.
  5. Bak de slof af in 25 tot 30 minuten en verwijder de sloffenring direct. Laat helemaal afkoelen, bak nu eventueel de 2e slof af. Leg de bodems daarna in de koelkast om goed koud te worden.
  1. Snijd de perziken in partjes en laat deze uitlekken.
  2. Laat de gelatine voor minstens 20 minuten weken in koud water en klop de slagroom samen met de suiker stijf.
  3. Roer de MonChou glad.
  4. Knijp de gelatine uit en laat deze in een steelpannetje smelten. Haal van het vuur en roer een eetlepel MonChou door de gelatine, roer daarna alle gelatine door de MonChou.
  5. Voeg daarna de MonChou bij de slagroom. Klop dit even samen op en vul de spuitzak hiermee en leg deze vervolgens in de koelkast om even goed koud te worden.
  6. Versier de slof met de MonChouvulling en garneer dit met plakjes perzik, frambozen en witte chocolade.

Dorien, je vind haar op instagram via @doortjeskeuken of op haar site www.doortjeskeuken.nl!