Red Velvet Cake met MonChou topping

  • Zoet
  • Gebak
  • 60 min
12 personen
  • 2 Springvormen in hartvorm (ca 22 cm doorsnee)

  • Garde

  • (hand)mixer

  • 300 gr bloem

  • 270 gr witte basterd suiker

  • 1 el cacaopoeder

  • 1 tl baksoda

  • 1 tl zout

  • 2 eieren

  • 1 tl witte natuurazijn

  • 250 ml Campina Karnemelk

  • 360 ml plantaardige olie (+extra om springvorm in te vetten)

  • 1 tl Vanille extract

  • 2 el vloeibare rode kleurstof (te koop bij kookwinkels of de toko)

  • 5x MonChou 100 gr wikkel

  • 300 gr Campina Botergoud (op kamertemperatuur)

  • 300 gr poedersuiker

  • Handje amandelschaafsel

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bij gebruik van springvormen, vet ze in met olie. Bij siliconen vormen is dat niet nodig.

  2. Zeef de bloem samen met de basterdsuiker, cacaopoeder, baksoda en het zout.

  3. Klop met een garde of handmixer de eieren los, samen met de azijn, karnemelk, olie en het vanille extract. Voeg twee eetlepels rode kleurstof toe zodat het mengsel een mooie rode kleur krijgt.

  4. Spatel de vloeibare ingrediënten door de droge tot er een egale massa ontstaat.

  5. Verdeel het beslag over de bakvormen en bak in het midden van de oven in zo’n 30 minuten gaar. De cakes zijn gaar wanneer een prikker er droog uit komt.

  6. Maak ondertussen de topping. Doe de Monchou en de boter in een kom. Klop luchtig met een (hand)mixer. Voeg dan in delen de poedersuiker toe en klop tot het een romige crème is geworden.

  7. Verdeel 1/3 van de frosting over de bovenkant van een cake. Zet de andere cake erop en bestrijk de bovenkant en zijkanten van de taart volledig met botercrème. Maak af met wat amandelschaafsel.

  8. Geniet ervan!