Oreo Sneeuwpoppen met MonChou

  • Zoet
  • Gebak
  • 30 min
  • 1 rol Oreo koekjes
  • 100g MonChou
  • 2 repen witte chocolade
  • Een beetje melk of pure chocolade voor de versiering
  • Rolo chocolade
  • Houten tapas prikkers & stokjes
  • Kleurstof naar keuze voor versiering
  1. Hak de koekjes fijn tot kruimels.
  2. Voeg de MonChou roomkaas toe en kneed.
  3. Rol balletjes van het mengsel en zet in de koelkast voor een halfuur.
  4. Smelt de witte chocolade au bain marie.
  5. Doe op elke prikker twee oreo balletjes.
  6. Doe de witte chocolade in een glas waar precies een prikker nog in past.
  7. Haal de prikkers door de witte chocolade en zet weer in de koelkast.
  8. Wanneer de chocolade hard is, kun je weer verder.
  9. Draai de prikker rond, zodat je deze eruit kunt halen.
  10. Doe een Rolo op de prikker en stop terug in de sneeuwpop.
  11. Smelt nog een blokje witte chocolade en doe hier kleurstof in voor de knopen en de neus.
  12. Smelt een blokje donkere chocolade voor de mond en ogen.
  13. Gebruik houten prikkers voor de mond en de rest om de sneeuwpop af te maken met de chocolade.
  14. Zet nogmaals in de koelkast totdat alle chocolade hard is geworden.

Lisa, je kan haar Instagramaccount vinden onder @thatfoodwinebalance!