Rabarber MonChoutaart

  • Zoet
  • Gebak
  • 210 min
12 personen
  • Springvorm van 24 cm doorsnee

  • Bakpapier

  • Ovenschaal

  • (hand)mixer

  • 4x 100 gr MonChou wikkel (op kamertemperatuur)

  • 200 gr suiker

  • 200 gr Campina magere kwark

  • 4 eieren

  • Rasp van 1 sinaasappel

  • 250 gr haverkoekjes

  • 75 gr Campina Grasboter

  • 250 gr rabarber

  • 1 sinaasappel

  • 3 el suiker

  • 1 zakje Vanillesuiker

  • Handje pistachenootjes

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de haverkoekjes. Smelt de boter en meng met de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.

  2. Mix de MonChou met de suiker en vanillesuiker tot een romige massa. Voeg de kwark, eieren en sinaasappelrasp toe en mix tot een egaal geheel. Giet het mengsel op de koekbodem en bak in het midden van de oven in een uur gaar. Wordt de bovenkant snel donker? Dek de taart dan tussentijds af met aluminiumfolie. Laat afkoelen op een rooster en vervolgens minimaal twee uur of het liefst een hele nacht.

  3. Maak ondertussen de rabarber topping. Was hiervoor de rabarberstengels en snijd ze in schuine repen van ongeveer 4cm lang. Doe ze in een ovenschaal. Pers de sinaasappel en voeg het sap bij de rabarber. Bestrooi met suiker en vanillesuiker. Zet de rabarber zo’n 15 minuten (bij) in de oven op 160°C, tot de stukjes zacht zijn.

  4. Verdeel voor serveren de rabarber zorgvuldig over de taart. Hak de pistachnootjes fijn en strooi ze erover. Eet smakelijk!

  5. Is het rabarberseizoen voorbij? Dit recept is ook erg lekker met nectarine of perzik. Mmm!