Pistacheslof met passievruchtcurd en MonChou

  • Zoet
  • Gebak
  • 60 min
6 personen
  • 180gr Campina Botergoud (grasboter)
  • 150gr kristalsuiker
  • Half ei
  • Snuf zout
  • Rasp van een halve citroen
  • 280gr bloem
  • 2tl bakpoeder
  • 50gr ongezouten pistachenoten
  • 50gr kristalsuiker
  • Scheutje water
  • 25gr roomboter
  • Half ei
  • Handje bloem
  • 250ml ongeklopte slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Zakje Klop-Fix
  • 300gr MonChou Original
  • Verder: Passievruchtcurd
  1. Meng voor de bodem de boter, suiker, ei, zout en citroenrasp tot het romig is. Voeg het bloem en het bakpoeder toe en kneed dit tot een deeg. Vorm het deeg in een plak, wikkel het in vershoudfolie en laat het een uur in de koelkast rusten.
  2. Rol het deeg vervolgens uit tot een plak van ongeveer 8mm dikte. Bekleed een ingevette bakvorm of sloffenring met het deeg. Ik gebruik hier een taartvorm van 21x21cm.
  3. Verdeel de spijs over de deegbodem, laat hierbij 1cm vrij aan de zijkant. Zet in de oven voor 25-30 minuten op 180°C.Laat voor 10 minuten afkoelen in de vorm, haal de taart uit de vorm en laat volledig afkoelen.
  4. Voor de topping voeg je de MonChou en de poedersuiker samen en mix je dit tot het luchtig is. Mix de slagroom, vanillesuiker en de KlopFix met een handmixer tot de slagroom stijf is. Voeg de slagroom in delen toe aan de MonChou en spatel dit voorzichtig er door heen. Laat het mengsel voor een halfuur in de koelkast opstijven.
  5. Bedek de taartbodem met passievruchtcurd. Spuit vervolgens de MonChouvulling in toefjes erop. Versier de taart eventueel met passievrucht, dragée eitjes of geraspte chocolade.

Pascale van het instagram account bakscale!