Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
- Zoet
- Gebak
- 45 min
6 personen
New Group
- 100 gram MonChou Zacht & Luchtig
- 6 plakjes bladerdeeg ontdooid
- 0,5 courgette in plakjes
- 0,5 gele paprika in reepjes
- 3 eieren
- 1 tl citroensap
- 2 eetlepels verse bieslook fi jngesneden
- 6 plakjes serranoham
- 1 handje rucola
- zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat metbakpapier.
- Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat en prik ze in met een vork.Besmeer de plakjes met een laagje MonChou Zacht & Luchtig. Zorgervoor dat je 0,5 tot 1 cm van de rand van het plakje bladerdeeg vrij laat.
- Beleg de het bladerdeeg met 2 plakjes courgette en 2 reepjes gele paprika.Breng op smaak met zout en peper en bestrijk de randen van hetbladerdeeg met ei.
- Verwarm de mini plaattaartjes 20-25 minuten in de oven, tot zegoudbruin zien. Laat de mini plaattaartjes uit de oven even afkoelen.
- Kook ondertussen de eieren gaar in een pan met water. Zo hard of zachtals jij lekker vindt.
- Roer de overige MonChou Zacht & Luchtig los in een kommetje. Breng opsmaak met zout en peper, citroensap en voeg de helft van de bieslook toe.Roer dit door.
- Beleg de mini plaattaartjes met de gedroogde ham, een theelepeltje vanhet MonChoumengsel, een partje gekookt ei en verse bieslook. Verdeeltot slot een plukje rucola over de mini plaattaartjes.
- Serveer de mini plaattaartjes direct.
Tip:
Lekker voor bij de paasbrunch!
Dit recept is van:
@brendakookt, op Instagram te vinden!