Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou

  • Zoet
  • Gebak
  • 45 min
6 personen
  • 100 gram MonChou Zacht & Luchtig
  • 6 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 0,5 courgette in plakjes
  • 0,5 gele paprika in reepjes
  • 3 eieren
  • 1 tl citroensap
  • 2 eetlepels verse bieslook fi jngesneden
  • 6 plakjes serranoham
  • 1 handje rucola
  • zout en peper
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat metbakpapier.
  2. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat en prik ze in met een vork.Besmeer de plakjes met een laagje MonChou Zacht & Luchtig. Zorgervoor dat je 0,5 tot 1 cm van de rand van het plakje bladerdeeg vrij laat.
  3. Beleg de het bladerdeeg met 2 plakjes courgette en 2 reepjes gele paprika.Breng op smaak met zout en peper en bestrijk de randen van hetbladerdeeg met ei.
  4. Verwarm de mini plaattaartjes 20-25 minuten in de oven, tot zegoudbruin zien. Laat de mini plaattaartjes uit de oven even afkoelen.
  5. Kook ondertussen de eieren gaar in een pan met water. Zo hard of zachtals jij lekker vindt.
  6. Roer de overige MonChou Zacht & Luchtig los in een kommetje. Breng opsmaak met zout en peper, citroensap en voeg de helft van de bieslook toe.Roer dit door.
  7. Beleg de mini plaattaartjes met de gedroogde ham, een theelepeltje vanhet MonChoumengsel, een partje gekookt ei en verse bieslook. Verdeeltot slot een plukje rucola over de mini plaattaartjes.
  8. Serveer de mini plaattaartjes direct.

Lekker voor bij de paasbrunch!

@brendakookt, op Instagram te vinden!