Pepernotentaart met MonChou

Pepernotentaart met MonChou

Zie ginds komt de pepernotentaart, ik zie hem al staan! Wil jij anderen op pakjesavond met een heerlijk Sinterklaas Pepernotentaart kunnen verrassen? Hieronder lees je precies hoe je dat moet doen. Maak je pepernotentaart pas écht af met een chocoladeletter, wat muntgeld of marsepein of strooigoed of.. of.... AAH er is zo veel keus!

  • bereidingstijd 90 min
  • menugang Gebak
  • personen 12

Ingrediënten

  • 250g zelfrijzend bakmeel
  • 5 eieren
  • 200g Campina Grasboter, op kamertemperatuur
  • 100ml Campina Halfvolle Melk
  • 150g suiker
  • Rasp van 1 citroen
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 2tl speculaaskruiden
  • Snuf zout
  • 2x 100g MonChou wikkel
  • Voor de topping
  • 200g Campina Grasboter, op kamertemperatuur
  • 200g speculoospasta
  • 100g poedersuiker
  • 250g pepernoten
  • Overig Sinterklaassnoep: bijv. chocoladepepernoten, strooigoed, letters, muntgeld
  • 1 Springvorm van 24cm doorsnee
  • 1x bakpapier
  • 1 (hand)mixer

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier. Klop voor de cake de suiker met de boter luchtig. Voeg een voor een de eieren toe, en vervolgens de melk, citroen- en sinaasappelrasp.
  2. Meng het zelfrijzend bakmeel met de speculaaskruiden en het zout. Spatel de droge ingrediënten door het natte mengsel tot een egaal beslag. Verdeel over de springvorm en bak in zo’n 60 minuten gaar. De cake is goed wanneer een prikker er droog uit komt.
  3. Maak ondertussen de frosting. Klop hiervoor de MonChou met de boter, Speculoospasta en poedersuiker tot een luchtige, lichtbruine massa. Bestrijk wanneer de cake is afgekoeld de buitenkant royaal met frosting.
  4. Bedek rondom twee laags met pepernoten en versier de bovenkant met het Sinterklaassnoep. Laat dat heerlijk avondje maar gauw komen…

Tip

  1. Tip: Maak eens een chocoladepepernotentaart! Vervang de pepernoten door choco pepernoten, en vervang de helft van de Speculoospasta door gesmolten pure chocolade. Mmm!