Pepernoten MonChoutaart

Benodigdheden

  • Springvorm van 24cm
  • Bakpapier
  • (hand)mixer

Ingrediënten

  • 250 grzelfrijzend bakmeel
  • 200g Campina Grasboter
  • 150 g suiker
  • 5 eieren
  • 100 ml Campina Halfvolle Melk
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 200 g MonChou Original
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 200 g Campina Grasboter (op kamertemperatuur)
  • 1 snuf zout
  • 200 g speculoospasta
  • 100 g poedersuiker
  • 250 g pepernoten
  • Strooigoed

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de springvorm met bakpapier. Klop voor de cake de suiker met de boter luchtig. Voeg een voor een de eieren toe, en vervolgens de melk, citroen- en sinaasappelrasp.
  2. Meng het zelfrijzend bakmeel met de speculaaskruiden en het zout. Spatel de droge ingrediënten door het natte mengsel tot een egaal beslag. Verdeel over de springvorm en bak in zo’n 60 minuten gaar. De cake is goed wanneer een prikker er droog uit komt.
  3. Maak ondertussen de frosting. Klop hiervoor de MonChou met de boter, Speculoospasta en poedersuiker tot een luchtige, lichtbruine massa. Bestrijk wanneer de cake is afgekoeld de buitenkant royaal met frosting.
  4. Bedek rondom twee laags met pepernoten en versier de bovenkant met het Sinterklaassnoep. Laat dat heerlijk avondje maar gauw komen…

Tips:

  1. Maak eens een chocoladepepernotentaart! Vervang de pepernoten door choco pepernoten, en vervang de helft van de Speculoospasta door gesmolten pure chocolade. Mmm!
  2. Heerlijk voor een Sinterklaas avond!