Pepernoten MonChoutaart

  • Zoet
  • Gebak
  • 90 min
12 personen
  • Springvorm van 24cm

  • Bakpapier

  • (hand)mixer

  • 200gr Campina Grasboter

  • 150 gr suiker

  • 5 eieren

  • 100 ml Campina Halfvolle Melk

  • Rasp van 1 sinaasappel

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel

  • 2 tl speculaaskruiden

  • 1 snuf zout

  • 2x 100 gr MonChou wikkel

  • 200 gr Campina Grasboter, op kamertemperatuur

  • 200 gr speculoospasta

  • 100 gr poedersuiker

  • 250 gr pepernoten

  • Strooigoed

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier. Klop voor de cake de suiker met de boter luchtig. Voeg een voor een de eieren toe, en vervolgens de melk, citroen- en sinaasappelrasp.

  2. Meng het zelfrijzend bakmeel met de speculaaskruiden en het zout. Spatel de droge ingrediënten door het natte mengsel tot een egaal beslag. Verdeel over de springvorm en bak in zo’n 60 minuten gaar. De cake is goed wanneer een prikker er droog uit komt.

  3. Maak ondertussen de frosting. Klop hiervoor de MonChou met de boter, Speculoospasta en poedersuiker tot een luchtige, lichtbruine massa. Bestrijk wanneer de cake is afgekoeld de buitenkant royaal met frosting.

  4. Bedek rondom twee laags met pepernoten en versier de bovenkant met het Sinterklaassnoep. Laat dat heerlijk avondje maar gauw komen…

  5. Maak eens een chocoladepepernotentaart! Vervang de pepernoten door choco pepernoten, en vervang de helft van de Speculoospasta door gesmolten pure chocolade. Mmm!