Pecan Caramel Cheesecake

  • Zoet
  • Gebak
  • 210 min
12 personen
  • Springvorm 24cm doorsnee

  • Bakpapier

  • (hand)mixer

  • 4x MonChou 100 gr wikkel

  • 400 gr Campina Magere Kwark

  • 120 gr Witte basterdsuiker

  • 1 zakje Vanillesuiker

  • 3 eieren

  • rasp van 1 sinaasappel

  • 300g suiker

  • 250 gr AH pecan haverkoekjes (of 200gr haverkoekjes & 50gr pecannoten)

  • 75 gr Campina Grasboter ongezouten

  • 50 gr Pecannoten geroosterd Karamelsaus

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°.

  2. Verkruimel de haverkoekjes. Smelt de boter en mix met de koekkruimels. Bedek de bodem van de springvorm met de koekkruimels en druk goed aan.

  3. Doe de MonChou, kwark, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom en mix tot een egale massa. Voeg één voor één de eieren toe.

  4. Voeg het volgende ei pas toe wanneer het voorgaande volledig is opgenomen in het beslag. Mix dan de sinaasappel- en citroenrasp erdoor.

  5. Giet het beslag op de bodem. Zet de taart in het midden van de oven en bak in een uur goudbruin. Laat even afkoelen op een rooster en plaats vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.

  6. Hak voor serveren een aantal pecannoten fijn. Bestrooi de taart ermee en giet er rijkelijk karamelsaus over. Mmm, geniet ervan!